Hva er Inman Aligner?

Inman Aligner er en fjærbelastet tannreguleringsplate som er avtagbar, og som enkelt kan tas ut av munnen ved behov. Behandlingen benyttes for å rette skjeve tenner i front raskt og sikkert.

Den er ideell som enkeltstående behandling, men kan også med fordel brukes til å rette tenner før annen type tannbehandling iverksettes, som f.eks. tynne proselensfasetter.

Fordelene med Inman Aligner:

Kort behandlingstid – mellom 6-16 uker

Avtagbar plate som er lite synlig ifht vanlig regulering. I tillegg kan en ta denne ut dersom en skal i et viktig møte etc.

Enkelt å holde rent. En tar den ut ved måltider og tannpuss. Dette gjør det mulig med en optimal munnhygiene under behandlingen, og reduserer dermed risiko for utvikling av karies i tennene.

Kostnadene er ofte lavere enn fast regulering.

Hvordan virker Inman Aligner?

Dette er en fjærbelastet skinne utstyrt med nikkel-titan (NiTi) fjærer, som via to motsatt rettede buer langsomt presser fortennene inn i en optimal posisjon. NiTi fjærene er svært elastiske, og dette gjør at Inman Aligner kan rette fortennene raskt og effektivt med en forsiktig og kontinuerlig kraftpåvirkning.

Hvor lang tid tar behandlingen?

De fleste behandlinger tar ca 6-16 uker. Tannlegen gir deg en realistisk vurdering på din behandlingstid. For egnede pasienter er Inman Aligner ofte meget hurtigere enn andre reguleringsteknikker.

Hva innebærer behandlingen?

Konsultasjon hos sertifisert tannlege for vurdering av behandling. Vi ser på bittet og plassavvik. Tannbuen blir fotografert for å gjøre en måling av plassavvik i et spesielt dataprogram.

Avtrykk av overkjeven og underkjeven for fremstilling av din individuelle Inman Aligner. Røntgenbilder tas av tenner som skal flyttes på for å utelukke sykdommer i tennene/kjevekam.

Inman Aligner prøves inn og utleveres. Fotografering av tennene før behandlingen startes.

Bruk Inman Aligner i 16-20 timer pr. dag

Kontroll hver 2.-3. uke hos tannlegen.

Etter endt regulering anbefales det at tennene holdes på plass av en liten tråd som festes på baksiden av tennene.

I overkjeven kan det være vanskelig å prate «normalt» når platen er i munnen. Dette er fordi den tar noe av plassen til tungen, og s-lyd og t-lyd blir vanskeligere å uttale. En kan også oppleve økt spytt i munnen.

Når munnen er lukket kan det føles som om overleppen er noe større. Dette er fordi en tynn gjennomsiktig skinne ligger foran tennene i fronten.

I underkjeven kan man normalt ikke merke noe, men noen syns underleppen kommer litt lengre ut også her.